Voormalig Microsoft-baas Ballmer ziet Linux niet meer als gevaar

Vijftien jaar geleden noemde toenmalig Microsoft-CEO Steve Ballmer Linux een “kanker”, maar inmiddels ziet hij het opensource-besturingssysteem niet meer als bedreiging voor Windows.

Dat zei hij tijdens een diner van zakenblad Fortune, meldt persbureau Reuters. Microsoft “heeft extreem veel geld verdiend door dat gevecht goed aan te gaan”, aldus Ballmer. Zowel op de zakelijke als consumentenmarkt domineert Microsoft sinds de jaren 90. Deze week maakte Microsoft bekend dat zijn zakelijke SQL Server-software ook voor Linux beschikbaar zal zijn. Eerder was de software nog een belangrijke manier waarop bedrijven naar Windows toe werden gelokt. Nadella Ballmer zegt de nieuwe strategie van Microsoft-directeur Satya Nadella geweldig te vinden, en hem te hebben ge-e-maild om zijn steun uit te spreken. Nadella heeft Microsoft-software op veel meer platformen uitgebracht. Zo is Microsoft Office nu ook beschikbaar voor iOS en Android, en kocht het bedrijf verschillende bekende makers van apps voor de mobiele systemen. Ballmer hanteerde lange tijd de tegenovergestelde strategie, en zorgde voor flinke verliezen door zich enkel te richten op het onpopulaire Windows Phone-besturingssysteem. Inmiddels is Ballmer niet meer actief in de techsector, maar is hij in Los Angeles eigenaar geworden van een basketbalteam.

Managementstyle.nl

Het bericht Voormalig Microsoft-baas Ballmer ziet Linux niet meer als gevaar verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *