Verkeersboete? Dikke kans dat je dankzij politie-actie niet hoeft te betalen

Boete gekregen? De kans is klein dat je hem moet betalen, omdat de politie met het computersysteem heeft gerommeld. Boetes voor snelheidsovertredingen van minder dan 20 km per uur en andere boetes onder de 200 euro worden tijdelijk ‘weggefilterd’. Foto ANP De politie wijzigt woensdag het computersysteem waarmee boetes worden verwerkt en geïnd, met als gevolg dat veel boetes niet betaald hoeven te worden.

Dat melden de gezamenlijke politiebonden vrijdag. Door deze nieuwe actie voor een betere politie-cao kan het Centraal Justitieel Incassobureau van Justitie (CJIB) bepaalde bekeuringen niet verwerken. De actie betreft boetes voor minder dan 20 kilometer per uur te hard rijden en alle overtredingen die een boete van 200 euro of lager opleveren. Door software-instellingen aan te passen worden de snelheidsovertredingen en de lagere boetebedragen automatisch weggefilterd uit de bestanden die door de Nationale Politie naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden gestuurd. ,,De overheid gaat hier miljoenen door mislopen”, vertellen Gerrit van de Kamp van politiebond ACP en Albert Springer van politiebond NPB namens de politiebonden. ,,Deze actie heeft de meeste financiële gevolgen van alle acties tot nu toe.” De actie gaat voor onbepaalde tijd door. De politie beheert de server die de processen-verbaal verwerkt. Daarom kan zij deze actie uitvoeren. Voor de filtering wordt de zogeheten witte lijst met onder andere CD en AA-kentekens (diplomatiek en koninklijk huis) uitgebreid met de lagere snelheidsovertredingen en boetebedragen. De politiebonden hadden de agenten al opgeroepen om minder boetes uit te schrijven. De ‘kleinere’ bekeuringen die nog worden uitgeschreven, worden er vanaf woensdag alsnog uit gefilterd. Politiemensen voeren al maanden actie. Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos. Ook is er geen geld beschikbaar voor andere zaken die de bonden belangrijk vinden, zoals investeringen in veiliger werken, een hogere piketvergoeding en het behoud van 21 vrije weekenden per jaar.

Managementstyle.nl

Het bericht Verkeersboete? Dikke kans dat je dankzij politie-actie niet hoeft te betalen verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *