Update Imtech: ruim 10 duizend banen gered, bijna de helft van het totaal

foto ANP De curatoren van de omgevallen technisch dienstverlener Imtech maakten woensdag bekend dat er weer enkele kleine onderdelen zijn verkocht. Hoe ziet het totale plaatje er nu uit?

Direct na de aankondiging van het faillissement van de noodlijdende technisch dienstverlener Imtech op 13 augustus, maakten de curatoren een paar grote slagen met de verkoop van onderdelen. Maar sindsdien gaat het minder hard. Woensdagochtend volgde de verkoop van twee relatief kleine onderdelen (Imtech Industry International en Ventilex). Vooral in het buitenland (Spanje, Duitsland, VK) staan nog veel onderdelen van Imtech in de etalage. Zo zijn de curatoren in gesprek met eventuele kopers van onderdelen van Imtech in Ierland en Spanje. Maar hoe ziet de tussenstand er nu uit? Onderstaande tabel geeft een beeld. Te zien is dat Imtech in 2014 een omzet haalde van ongeveer 3,9 miljard euro, met bijna 22 duizend werknemers (let op: de som van de bedrijfsonderdelen naar het totaal telt niet precies op vanwege interne verrekeningen). Tel je op wat er tot nog toe aan onderdelen is verkocht, dan zijn hiermee ongeveer 10.400 banen veilig gesteld. Dus ongeveer de helft van het personeel. De rest verkeert voorlopig nog in onzekerheid.

Managementstyle.nl

Het bericht Update Imtech: ruim 10 duizend banen gered, bijna de helft van het totaal verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *