Uber groeit hard in Caïro en wil nu stap zetten naar andere markten in Midden-Oosten

Taxi’s in Caïro. Uber groeit hard in de Egyptische hoofdstad. Foto: Benjamin Vander Steen/Flickr Uber, bekend van de taxi- en vervoersapps, gaat 250 miljoen dollar (228 miljoen euro) investeren om groter te groeien in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Caïro is dé stad voor Uber momenteel. In de Egyptische hoofdstad groeit de vervoersapp zo snel dat het alle andere steden in Europa, Afrika en Azië achter zich laat. De stad staat bekend om haar enorme verkeersdrukte en critici hadden weinig vertrouwen in de komst van Uber. Maar sinds mei is het aantal chauffeurs dat voor Uber rijdt zes keer hoger. 40 procent van de rijders was werkloos voordat ze voor Uber aan de slag gingen, vertelt de regiomanager tegen Bloomberg. Nieuw in Pakistan Uber ziet uitbreiding in de regio daarom zeer optimistisch in. Het bedrijf uit San Francisco trekt 250 miljoen dollar uit voor verdere expansie. Momenteel kunnen reizigers in Marokko, Egypte, Jordanië, Libanon, Turkije, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten van Uber gebruikmaken. Met het geld wil Uber nieuwe steden in Egypte en Saoedi-Arabië toevoegen. De tien miljoen inwoners van Lahore in Pakistan kunnen binnenkort ook met de Uber-taxi. Ook in Israël is Uber actief, maar dat land is geen onderdeel van de investering. Hoewel Uber in Europa problemen ondervindt bij uitbreiding, lijkt de introductie in het Midden-Oosten een stuk soepeler te verlopen. “We zijn tien keer groter geworden sinds we [in 2013] gelanceerd zijn”, zei landmanager Jean-Pierre Mondalek voor de Emiraten een jaar geleden. In emiraat Dubai verwelkomde de overheid Uber juist. De stad bedacht zelfs een eigen app om klanten direct te laten communiceren met taxibedrijven. Eerder gingen bestellingen voor een taxi via de transportautoriteit. Intussen is een Uber-taxi in Marokko juist een luxeproduct geworden.

Het bericht Uber groeit hard in Caïro en wil nu stap zetten naar andere markten in Midden-Oosten verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *