Samsung investeert in sensor die normaal matras ‘slimme’ functies geeft

Samsung steekt 10 miljoen dollar (8,6 miljoen euro) in het bedrijf Earlysense dat matrassen uitrust met een sensor die vitale lichaamsfuncties en beweging meet.

Dat vertelt Gonzalo Martinez de Azagra, hoofd van Samsung Ventures in Israel, aan de Wall Street Journal.

Het Israelische bedrijf Eearlysense heeft zijn slimme sensoren tot nu toe specifiek gericht op de medische sector waar ze bijvoorbeeld in ziekenhuizen kunnen worden gebruikt. Het bedrijf maakt ook monitoren om de gemeten waardes in de gaten te houden.

Metingen

Dankzij de sensor kan via het matras gemeten worden hoe een persoon zich beweegt. Dat kan inzicht geven in het slaapritme. Daarnaast meet de sensor de hartslag en het ritme van de ademhaling.

De sensor wordt onder het matras geplaatst en heeft geen koppeling met bijvoorbeeld een wearable. Er is geen fysiek contact tussen de patient en de sensor.

Bekijk hoe de Earlysense-sensor werkt

Consumenten

Samsung wil met zijn investering de sensor ook voor consumenten beschikbaar gaan maken. In ziekenhuizen krijgen verplegers nu inzicht in ontwikkelingen via een monitor of smartphone-app, hoe dat bij consumenten zal gaan is onduidelijk.

Ook wilden de bedrijven geen inschatting geven van wanneer een consumentenproduct klaar zou zijn voor de verkoop.

Earlysense bestaat sinds 2010. Het bedrijf haalde bij de meest recente investeringsronde in totaal 20 miljoen dollar op waarvan 10 miljoen bij Samsung vandaan kwam en 10 miljoen bij eerdere investeerders. Daarmee komt het totale bedrag aan opgehaalde investeringen voor de startup uit op 65 miljoen dollar.

Deze apparaten worden in 2015 slim, maar heeft dat nut?

Een record aan investeringen: knapt er binnenkort een nieuwe internetbubbel?

Managementstyle.nl

Het bericht Samsung investeert in sensor die normaal matras ‘slimme’ functies geeft verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *