Ryanair aast op noodlijdend Cyprus Airways

Topman Michael O’Leary van Ryanair. Foto EPA

Luchtvaartmaatschappij Ryanair kijkt naar de mogelijkheden om haar noodlijdende branchegenoot Cyprus Airways over te nemen.

Dat bevestigde de topman van de Ierse prijsvechter, Michael O’Leary, donderdag voordat hij voor onderhandelingen richting Cyprus vertrok.

Ryanair heeft samen met bijna 20 andere partijen zijn interesse voor de overname van het Cypriotische staatsbedrijf getoond. Het Ierse bedrijf heeft daarbij aangegeven dat het mogelijk moet zijn het aantal passagiers van Cyprus Airways op te krikken naar 3 miljoen per jaar.

Nu vervoert het bedrijf ongeveer 600.000 mensen per jaar, wat nog maar de helft is van de piekbezetting die enkele jaren geleden werd gehaald.

‘Zeer politieke’ onderhandelingen

O’Leary bestempelde de onderhandelingen met Cyprus als “zeer politiek”. Een eventuele overname zou volgens hem overigens maar een relatief bescheiden bijdrage leveren aan de groeistrategie van Ryanair, dat zelf jaarlijks meer dan 80 miljoen reizigers vervoert.

De vloot van Cyprus Airways bestaat uit zes Airbus A320-toestellen. Daarmee biedt het bedrijf vluchten aan tussen zijn thuisbasis Larnaca en 12 andere steden in Europa, het Midden-Oosten en de Golfregio, waaronder Amsterdam dat vier keer per week wordt aangevlogen.

Daarnaast biedt de luchtvaartmaatschappij bestemmingen aan in samenwerking met codesharepartners, waaronder Air France-KLM, het Arabische Etihad en en het Russische Aeroflot.

Bron: ANP/Managementstyle.nl

ManagementStyle.nl

Het bericht Ryanair aast op noodlijdend Cyprus Airways verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *