Qantas test virtual reality-bril tijdens vluchten

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas voert tests uit met de virtual reality-bril Gear VR van Samsung als vervanger van het traditionele entertainmentsysteem.

Dat laat Qantas donderdag weten.

Eerste klas-passagiers op bepaalde vluchten met het A380-vliegveld zullen de komende drie maanden over een Gear VR beschikken. Ook worden de brillen in bepaalde lounges op vliegvelden verspreid.

Met een Gear VR sluit de gebruiker zich helemaal af van de wereld om hem heen. Er wordt vervolgens een virtuele wereld getoond waarin de gebruiker rond kan kijken. De hoofdbewegingen worden gevolgd met sensoren.

Toepassingen

In het vliegtuig wil Qantas films aanbieden die af worden gespeeld in een virtuele bioscoop. De gebruiker kan dan om zich heen kijken in de zaal en ziet een groot scherm voor zich.

Daarnaast moet het mogelijk worden een preview te krijgen van de bestemming of toeristische trekpleisters op de bestemming. De Gear VR-gebruiker kan daar dan als het ware rondlopen. Qantas wil ook virtuele video’s aanbieden van bijvoorbeeld de landing van een vliegtuig.

De luchtvaartmaatschappij wil met productemaatschappijen en de toeristische sector gaan samenwerken om meer content voor de Gear VR te gaan ontwikkelen. De eerste brillen gaan medio maart in gebruik.

Review: Samsung Gear VR zet flinke stappen

Wat kunt u nu al allemaal met virtual reality-brillen?

Managementstyle.nl

Het bericht Qantas test virtual reality-bril tijdens vluchten verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *