Personeel Martinair krijgt opnieuw ongelijk bij rechter: onderaan beginnen mag

Foto Flickr Werknemers van Martinair die na de sluiting van de passagiersdivisie in 2011 zijn overgestapt naar moederbedrijf KLM, zijn daar terecht onderaan de ladder begonnen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. De kantonrechter kwam eerder tot eenzelfde oordeel.

De werknemers waren naar de rechter gestapt om behoud van hun opgebouwde rechten af te dwingen. Een hogere plaats in de pikorde leidt tot betere arbeidsvoorwaarden. Waar in veel andere sectoren dienstjaren kunnen worden meegenomen naar een nieuwe werkgever, begint een piloot of stewardess bij een overstap vrijwel altijd onderaan. Het personeel van Martinair meende wel horizontaal te kunnen instromen bij KLM omdat sprake zou zijn van een overgang van onderneming. Daarbij blijven de rechten en plichten van werknemers behouden. Maar volgens het hof gaat dat niet op omdat geen sprake is van een voortzetting van de activiteiten van Martinair onder KLM-vlag.

ANP

Managementstyle.nl

Het bericht Personeel Martinair krijgt opnieuw ongelijk bij rechter: onderaan beginnen mag verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *