Pebble-smartwatches ruim een miljoen keer verkocht

De smartwatches van Pebble zijn in totaal ruim 1 miljoen keer verkocht. Het miljoenste exemplaar werd op 31 december verkocht.

Dat zegt ceo Eric Migicovsky van Pebble in gesprek met The Verge.

In maart 2014 meldde Pebble nog dat er 400.000 horloges waren verkocht. Sindsdien lijken er dus zo’n 60.000 exemplaren per maand over de toonbank te gaan.

Hoewel cijfers over de smartwatchmarkt als geheel schaars zijn, zou Samsung in het eerste kwartaal van 2014 ongeveer een half miljoen slimme horloges hebben verscheept. Dat bedrijf is verreweg de grootste op de smartwatchmarkt, gevolgd door Motorola en Pebble.

Migicovsky zegt dat apps in 2015 niet meer de focus zullen zijn van Pebble-horloges. De smartwatch moet volgens hem minder op de smartphone gaan lijken. Het is onduidelijk wat voor softwareveranderingen zijn bedrijf precies van plan is.

De smartwatches van Pebble gebruiken e-ink-schermen, waardoor ze een lange accuduur hebben. Vorig jaar richtte de concurrentie zich vooral op horloges met lcd-touchscreens, die over het algemeen slechts een dag meegaan op een acculading, maar wel extra functionaliteit met zich meebrengen. De Pebble is een van de weinige smartwatches die zowel met iOS als Android werkt.

Managementstyle.nl

Het bericht Pebble-smartwatches ruim een miljoen keer verkocht verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *