Oud-Facebookbestuurder wil computer uit film Her tot werkelijkheid brengen

Sam Lessin, een oud-Facebookbestuurder en vertrouweling van Mark Zuckerberg, heeft een bedrijf opgericht dat het besturingssysteem uit de film Her tot werkelijkheid wil brengen.

Her, een film van Spike Jonze, is een film die gaat over een man die een relatie begint met een besturingssysteem. Communiceren met de computer gaat alleen door middel van spraak, de computer doet zich voor als een soort onzichtbare persoonlijke assistent. Lessin wil met zijn nieuwe bedrijf, The Fin Exploration Company, die fictie tot realiteit maken. “Wij willen iets als besturingssysteem van Her, vandaag. Mobiele apparaten zijn extreem krachtig, maar apps zijn een lompe manier van communiceren”, schrijft Lessin samen met zijn mede-oprichter, Andrew Kortina, ook een oudgediende is in Silicon Valley. “In science fiction praten mensen met machines, en praten machines met mensen. Dat is de toekomst”, aldus de twee oprichters van het bedrijf. Volgens de oprichters voelt het protoype van ‘Fin’ nu al niet als software. “Fin voelt als een persoon. Eigenlijk voelt het als een meervoud aan mensen, bijna als een stad.” Het is nog niet bekend wanneer het besturingssysteem van Lessin en Kortina daadwerkelijk zal verschijnen. Het bedrijf neemt momenteel nog programmeurs aan.

Managementstyle.nl

Het bericht Oud-Facebookbestuurder wil computer uit film Her tot werkelijkheid brengen verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *