Ondernemers in de industrie zijn nog steeds behoorlijk positief

Foto ANP Het vertrouwen van de industriële ondernemers in Nederland is in december gedaald. De index waarmee het CBS het vertrouwen meet, ging deze maand van 4 naar 3.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het vertrouwen ligt daarmee ondanks de afname nog ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, van 0,4. In januari 2008 werd het hoogste niveau ooit gemeten op 9,4 en ruim een jaar later werd met min 23,5 de laagste waarde bereikt.. Ondernemers werden vooral minder positief over de toekomstige productie. Ook de oordelen over de voorraden gereed product en de orderportefeuille verslechterden.

Over het algemeen bleven de ondernemers wel positief. Alleen in de basismetaalindustrie hebben de pessimisten de overhand. Het vertrouwen is het grootst onder producenten in de voedings- en genotsmiddelenindustrie. Een paar weken geleden meldde het CBS dat de productie in de Nederlandse industrie in oktober met 2,1 procent is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder.

ANP

Managementstyle.nl

Het bericht Ondernemers in de industrie zijn nog steeds behoorlijk positief verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *