Nederlandse Staat ontkent verantwoordelijkheid voor filmpiraterij

De Nederlandse Staat ontkent filmpiraterij in de hand te hebben gewerkt. De Europese Auteursrechtenrichtlijn is volgens de overheid niet onjuist uitgevoerd.

Dat heeft de Landsadvocaat laten weten aan de Vereniging van Professionele Speelfilm Ondernemers (VPSO), die eind vorig jaar stelde de staat aansprakelijk te willen stellen voor de schade die de filmsector lijdt uit illegaal downloaden. Tot 2014 was het downloaden van films en series uit illegale bron in Nederland toegestaan. Pas toen het Europees Hof van Justitie ingreep ontstond een downloadverbod. Onder dat verbod zijn echter nog geen individuele downloaders aansprakelijk gesteld voor auteursrechtenschending. Volgens de VPSO berekende de schade uit filmpiraterij op 1,2 miljard euro. De groep wil met de staat overleggen over de vergoeding van dat bedrag. De overheid vindt dat er nu al voldoende mogelijkheden zijn voor houders van auteursrechten om zelf achter illegale downloaders aan te gaan. Minister Van der Steur (Veiligheid & Justitie) schrijft vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij wel om tafel wil met rechthebbenden en internetproviders om te spreken over voorlichting en handhaving rond het downloadverbod.

Managementstyle.nl

Het bericht Nederlandse Staat ontkent verantwoordelijkheid voor filmpiraterij verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *