NASA wil drone laten rondvliegen op Mars

NASA werkt aan een helikopterdrone die Mars moet gaan verkennen vanuit de lucht. Door de Rode Planeet vanuit de lucht te observeren zou de ruimtevaartmaatschappij tot interessante nieuwe inzichten kunnen komen.

De drone wordt momenteel nog ontwikkeld door NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL), dat zich bezighoudt met het maken van onbemande robots. De drone zal ongeveer een kilo zwaar en 1,1 meter breed zijn. JPL vergelijkt het uiterlijk van de drone met een ‘kubusvormige tissuedoos’ van middelmatige grootte.

Op Mars hebben nu alleen nog rijdende voertuigen, zoals de Curiosity, rondgereden. Maar het zicht van zulke marsrovers is beperkt tot de camera’s aan boord en de beelden van ruimtevoertuigen die om Mars heen draaien.

De drone zal niet zelfstandig rondvliegen op Mars. Het idee is dat de drone de buurt rondom rijdende voertuigen verkent, zodat er sneller kan worden bepaald welke plekken op de Rode Planeet het onderzoeken waard zijn. Zo kunnen er snellere efficientere routes worden uitgestippeld, en kan de afstand die marsrovers per dag afleggen worden verdrievoudigd, aldus de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie experimenteert met verschillende manieren om het onderzoek op Mars te verbeteren. Zo zal NASA ook Microsofts holografische bril Hololens gaan gebruiken om virtueel rond te lopen op de planeet.

Bekijk drie toffe drones van Nederlandse bodem

Managementstyle.nl

Het bericht NASA wil drone laten rondvliegen op Mars verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *