LG verwacht snellere ontwikkeling flexibele en transparante oled-tv’s

LG Display, de beeldschermtak van LG, heeft een patentovereenkomst gesloten met Universal Display Corporation om de productie van oled-tv’s te laten groeien. Bovendien moeten flexibele en transparante oled-producten versneld ontwikkeld worden.

Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

LG werkt al jaren aan oled-tv’s en verkoopt ze sinds vorig jaar. Universal Display ontwikkelt al sinds 1985 zogeheten organic light emitting diodes (oleds).

Deze halfgeleiders die oplichten als er stroom op wordt gezet zijn belangrijk in oled-tv’s. Het bedrijf heeft 3300 patenten op het gebied van oled en LG Display heeft nu een niet-exclusief recht om deze gepatenteerde producten en technologieen te gebruiken tot en met 2022.

Nieuwe vormen

Dat moet de productie van oled-tv’s laten groeien, aldus LG Display. Steven Abramson, directeur van Universal Display, stelt in het persbericht: “We kijken uit naar de samenwerking die de oled-productie moet laten opbloeien, inclusief nieuwe vormen die opnieuw zullen definieren wat een scherm zal zijn en kan.”

Ook LG Display stelt volgens Yonhap News dat door de overeenkomst nieuwe soorten oled-schermen mogelijk worden: “Deze strategische samenwerking zal de ontwikkeling van flexibele en transparantie oled-producten versnellen.”

Bekijk video’s van een oprolbare oled-tv en transparant scherm van LG

Wat zijn de voor- en nadelen van oled?

Managementstyle.nl

Het bericht LG verwacht snellere ontwikkeling flexibele en transparante oled-tv’s verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *