Hoogopgeleiden vaker slachtoffer internetfraude… want ze shoppen meer online

Foto ANP Nederlanders zijn vaker slachtoffer van fraude bij internetaankopen. En dat komt niet alleen door de groei van de internetverkopen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Tussen 2012 en 2014 is het percentage van de bevolking ouder dan 15 dat slachtoffer is van koopfraude gestegen naar 3,3 procent, een stijging van 0,6 procentpunt. In absolute getallen gaat het om een toename met 90 duizend personen. “Ook mensen die al langer via internet aankopen doen, werden vaker opgelicht”, schrijft het CBS. Dit terwijl het hacken van computers en identiteitsfraude juist zijn afgenomen. Volgens het CBS zijn vooral hoger opgeleiden kwetsbaar voor koopfraude. In 2014 was 4 procent van de hogeropgeleiden slachtoffer van koopfraude, tegen 2 procent van de laagopgeleiden. Belangrijkste reden? “Dat hoogopgeleiden vaker de dupe zijn van koopfraude komt doordat zij vaker online shoppen”, aldus het CBS.

Managementstyle.nl

Het bericht Hoogopgeleiden vaker slachtoffer internetfraude… want ze shoppen meer online verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *