Guinness komt met alcoholvrij bier in Indonesië nadat verkopen met 40 procent dalen door strenge wetten

Foto Kacper Gunia/Flickr Drankenconcern Diageo komt binnenkort met een alcoholvrije variant van zijn Guinness-bier op de markt in Indonesië. Het bedrijf hoopt daarmee de gevolgen van strengere alcoholwetten in het land enigszins op te kunnen vangen.

Dat meldde de Britse krant Financial Times zondag. Diageo heeft zijn verkopen in Indonesië de afgelopen maanden met zo’n 40 procent zien dalen, nadat de verkoop van alcohol in het islamitische land aan banden werd gelegd. Alcohol wordt nog verkocht in grote supermarkten en restaurants, maar niet meer in de veelgebruikte kleinere supermarkten in het land. Het aantal verkooppunten voor het in Indonesië populaire Guinness halveerde daardoor bijna, tot 40.000. Diageo verkocht tot voor kort ongeveer 400.000 hectoliter Guinness per jaar in Indonesië. Het land is daarmee wereldwijd de op vier na grootste markt voor het zwarte bier. Het concern is vooralsnog niet van plan ‘Guinness Zero’ ook in andere landen te introduceren.

ANP

Managementstyle.nl

Het bericht Guinness komt met alcoholvrij bier in Indonesië nadat verkopen met 40 procent dalen door strenge wetten verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *