Grootste dronemaker beperkt vlieglocaties na incident bij Witte Huis

DJI, de grootste dronemaker ter wereld, gaat zijn drones middels een update beperken in hun vlieglocaties. Zo mag er niet meer boven Washington en over landsgrenzen gevlogen worden.

Dat laat de fabrikant woensdag weten. DJI maakt onder meer de bekende Phantom-drone waarvan honderdduizenden exemplaren verkocht zijn.

Eerder deze week stortte een drone neer op het terrein van het Witte Huis. Het gebied werd daarna ontruimd, maar het bleek om een ongeluk te gaan zonder gevaar voor bijvoorbeeld de president.

Het Chinese DJI heeft daarna besloten op korte termijn een update uit te rollen die de vlieglocaties van alle drones van het bedrijf zal beperken. De apparaten kunnen vervolgens niet meer boven het grootste gedeelte van de stad Washington vliegen.

Drugs

Ook in grensgebieden wordt het in de toekomst niet langer toegestaan te vliegen met DJI-drones. Dat vanwege een recent bericht dat er met een drone was geprobeerd drugs te smokkelen van Mexico naar Verenigde Staten (VS).

Momenteel kunnen drones van de grootste fabrikant ter wereld al niet vliegen rond vliegvelden vanwege regelgeving van toezichthouders.

Door de beperkingen kunnen drones in de aangemerkte gebieden niet meer opstijgen en als ze over de grens vliegen, landen ze automatisch. Gebruikers kunnen er voor kiezen de update niet te downloaden, maar dan zijn toekomstige updates met extra functionaliteiten ook niet beschikbaar.

Nieuwe drones die DJI vanaf nu verkoopt, worden standaard van de update voorzien.

Bekijk drie toffe Nederlandse drones

Bekijk nieuwe drones en recente ontwikkelingen in de markt

Managementstyle.nl

Het bericht Grootste dronemaker beperkt vlieglocaties na incident bij Witte Huis verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *