Google komt met twee nieuwe Nexus-telefoons, gemaakt door Huawei en LG

Links de Nexus 5X gemaakt door LG, rechts de Nexus 6P gemaakt door Huawei. Google heeft dinsdag twee nieuwe smartphones gepresenteerd die onder het eigen merk Nexus op de markt worden gebracht. De toestellen worden gemaakt door het Zuid-Koreaanse LG en het Chinese Huawei.

Dat meldde de technologiereus dinsdag. Huawei tekent voor de grootste van de twee smartphones, de Nexus 6P, die voorzien is van een scherm van 5,7 inch. LG maakt de Nexus 5X, waarvan het scherm 5,2 inch meet. Beide toestellen zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en een camera met een krachtigere beeldsensor dan eerdere Nexus-modellen. De Nexus 5X is vanaf 9 november verkrijgbaar in Nederlandse winkels en gaat 479 euro kosten voor de versie met 16GB opslag. De Nexus 6P kost 649 euro (32GB). Beide toestellen zijn te bestellen vanaf 2 november. De Nexus-smartphones van Google zijn bij consumenten doorgaans lang niet zo populair als bijvoorbeeld de iPhone van Apple of de Galaxy-serie van het Zuid-Koreaanse Samsung. De modellen zijn dan ook met name bedoeld om te tonen waar het Android-besturingssysteem allemaal toe in staat is. Nieuwe Android-versie De nieuwste versie van Android, die standaard op beide toestellen is geïnstalleerd, is vanaf volgende week beschikbaar voor bestaande Nexus-gebruikers. Het overgrote deel van de smartphones en tablets in de wereld werkt met Googles besturingssysteem. Het afgelopen jaar won iOS van Apple echter terrein. Google maakte verder bekend dat het een eigen tablet gaat maken, de Pixel C, die ook dienst kan doen als laptop. Het toetsenbord is afneembaar. Het bedrijf komt daarnaast met een nieuwe versie van Chromecast. Dat is een apparaatje om video die wordt binnengehaald op bijvoorbeeld de computer, smartphone of tablet, op de televisie af te spelen.

ANP

Het bericht Google komt met twee nieuwe Nexus-telefoons, gemaakt door Huawei en LG verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *