Google geeft overheid Pakistan meer controle over lokale Youtube-versie

Google heeft een lokale versie van videosite Youtube gelanceerd in Pakistan. De overheid in dat land kan Google direct vragen video’s te blokkeren als die de wet in het land overtreden.

Pakistan heeft door de komst van een lokale versie een verbod op Youtube uit 2012 opgeheven, meldt persbureau Reuters maandag. De Pakistaanse Telecomautoriteit kan Google vragen een video van de lokale website te verwijderen. Google zegt dan zelf eerst te onderzoeken of het filmpje ook echt de wet overtreedt. Aanstootgevende video’s worden in dat geval niet meer zichtbaar voor Pakistaanse gebruikers. Volgens Google gaat het niet om een speciale versie voor Pakistan, omdat er in andere delen van de wereld ook lokale sites zijn. De regering van Pakistan had Youtube in september 2012 verboden, omdat de anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’ op de website was te bekijken. Godslastering Die film leidde tot gewelddadige protesten in een aantal grote steden van het land. In Pakistan wonen 190 miljoen moslims en niet iedereen stelt kritiek op de islam op prijs. Godslastering is in Pakistan een gevoelig onderwerp. Mensen die spotten met het geloof kunnen zelfs de doodstraf krijgen, al komt dat in de praktijk nauwelijks voor. Pakistan heeft de afgelopen jaren duizenden webpagina’s geblokkeerd vanwege godslastering. Critici stellen dat de overheid ook pagina’s van politieke tegenstanders en kritische activisten blokkeert. Google heeft laten weten verzoeken tot verwijdering door overheden bij te houden in een transparantierapport.

Managementstyle.nl

Het bericht Google geeft overheid Pakistan meer controle over lokale Youtube-versie verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *