‘Google en Twitter werken aan manier om snel nieuwsartikelen te tonen’

Google en Twitter werken samen met een aantal uitgevers aan een manier om artikelen en nieuwsberichten direct te tonen wanneer er op een link geklikt wordt.

Dat meldt Recode vrijdag. De twee bedrijven richten zich met name op mobiele gebruikers. In plaats van een nieuwsbericht te openen door naar een andere website te gaan via een link – en een aantal seconden te wachten – zou het artikel direct op het scherm verschijnen. Google en Twitter volgen hiermee soortgelijke plannen van bijvoorbeeld Apple en Facebook. Anders dan bij de diensten van concurrenten zullen de artikelen niet op de servers van Google of Twitter worden geplaatst. In plaats daarvan zal er een ‘snapshot’ worden genomen van de pagina. Daarnaast zal de dienst van Twitter en Google echter open source zijn, wat inhoudt dat de broncode ook voor andere ontwikkelaars beschikbaar is om zelf mee aan de slag te gaan.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Google en Twitter werken aan manier om snel nieuwsartikelen te tonen’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *