FNV beticht uitzendbureau van onderbetaling van buitenlandse bouwvakkers

Foto ANP. De afgebeelde bouwvakker heeft geen relatie met de bouwvakkers uit dit artikel. Vakbond FNV heeft uitzendbureau Aelbers uit Doetinchem voor de rechter gesleept wegens onderbetaling van buitenlandse bouwvakkers. Het kort geding diende dinsdag voor de rechtbank in Zutphen. De rechter doet uitspraak op 1 oktober.

Volgens de vakbond overtreedt Aelbers de cao door buitenlandse werknemers structureel onder te betalen. Bovendien zou het uitzendbureau ten onrechte 180 euro per week huisvestings- en vervoerskosten inhouden op het loon. ,,Volgens de cao moet Aelbers die zelf vergoeden. De constructie leidt tot oneigenlijke concurrentie en verdringing”, aldus de vakbond. Het uitzendbureau voor de bouw heeft enkele honderden Poolse, Hongaarse en Roemeense arbeiders in dienst. Aelbers leent die uit aan grote bouwbedrijven als Heijmans, Volkerwessels en BAM. ,,We hebben Aelbers gesommeerd, maar ze stellen dat ze niets verkeerd doen. Ook hoofdaannemers en opdrachtgevers als Google en Rijkswaterstaat hebben we ruim tijd gegeven om de misstanden uit eigen beweging aan te pakken. Maar ze laten het afweten, dus stappen we naar de rechter”, zei FNV-bestuurder Helga Tienkamp. Volgens FNV zet Aelbers de buitenlandse arbeiders onder meer in bij de bouw van een datacentrum voor Google in de Eemshaven, bij de snelwegen A1 en A6, voor opdrachtgever Rijkswaterstaat en bij de bouw van een tunnel onder de A28 bij Amersfoort.

ANP

Managementstyle.nl

Het bericht FNV beticht uitzendbureau van onderbetaling van buitenlandse bouwvakkers verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *