Europese antiterreurbaas verwacht binnen 5 jaar aanslagen via internet

Binnen vijf jaar zullen terroristen ook via het internet aanslagen plegen. Daar waarschuwt antiterreurcoördinator Gilles de Kerchove voor.

Terroristen kunnen volgens Kerchove inbreken in systemen van bijvoorbeeld kerncentrales, stuwdammen of het openbaar vervoer. Er moet daarom goed worden gelet op online activiteiten van potentiële terroristen, vertelt de Kerchove aan La Libre. Hij vreest dat geïsoleerde personen makkelijk een aanslag kunnen beramen via het internet, die meteen een grote impact zal hebben. Volgens de coördinator is IS sterk op sociale media, omdat jonge ‘geeks’ binnen de organisatie met het internet zijn opgegroeid. Zij weten daarom hoe ze ermee om moeten gaan. Iran Op donderdag klaagde de Verenigde Staten zeven Iraniërs aan wegens hackaanvallen op de Verenigde Staten. Bij één van deze aanvallen probeerden de hackers binnen te dringen op een server van een Amerikaanse dam. Daarmee worden de waterniveaus in de regio geregeld. Volgens de Amerikanen wisten de hackers nooit succesvol bij de dam binnen te dringen. Het is wel een voorbeeld van de aanvallen waar de Kerchove voor vreest.

Managementstyle.nl

Het bericht Europese antiterreurbaas verwacht binnen 5 jaar aanslagen via internet verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *