Duvel zet in op speciaalbier in Amerika, en neemt opnieuw een brouwerij over

Foto: ANP De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat, bekend van bieren als Duvel en La Chouffe, gaat zijn Amerikaanse branchegenoot Firestone Walker Brewing Company overnemen. Het gaat om een van de vele kleinere brouwerijen met speciaalbieren in de VS.

Firestone Walker uit het Californische Paso Robles wordt de derde Amerikaanse brouwerij van Duvel, dat mikt op groei met speciaalbier in de het land. Tweede grootste biermarkt ,,We nemen een zeer ruimte meerderheid van de aandelen over en de stichters behouden een grote financiële betrokkenheid”, aldus topman Michel Moortgat in een toelichting. Van de deal worden verder geen financiële details naar buiten gebracht. Duvel is nu reeds eigenaar van Brewery Ommegang uit Cooperstown (New York) en de Boulevard Brewing Company uit Kansas City (Missouri). Amerika is volgens het bedrijf de tweede grootste biermarkt ter wereld. Duvel heeft daarnaast brouwerijen in België en één in Tsjechië.

ANP

Managementstyle.nl

Het bericht Duvel zet in op speciaalbier in Amerika, en neemt opnieuw een brouwerij over verscheen eerst op ManagementStyle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *