Deze fiets kun je niet stelen

Drie studenten bedachten dat de fiets zelf het beste slot is. Breek het en de fiets is nutteloos.

De fiets is ideaal voor de moderne stadsmens, maar de voorzorgsmaatregelen die we moeten nemen om te voorkomen dat hij wordt gestolen worden wel steeds extremer. We torsen tegenwoordig wat mee aan kettingen en sloten op ons rijwiel.

Drie studenten werktuigbouwkunde in Chili bewijzen dat je nog altijd innovatie kunt plegen op het aloude vervoermiddel, schrijft Esquire.

Scharnierende framebuis

Ze gaven hun project de codenaam Yerka mee. De onderbuis van het frame van hun fiets is los te klikken tot twee scharnierende delen, die je rond een paaltje of boompje kunt positioneren. Vervolgens haal je de zadelpen uit het frame en steek je die door de uiteinden van de opengeklapte onderbuis. Het slot wordt vergrendeld met een slot in het onderste uiteinde van de onderbuis.

Dieven wordt ontmoedigd om de Yerka-fiets te stelen omdat ze daarvoor het frame moeten vernielen. De de fiets is daardoor niet meer te gebruiken.

Sluiten met je mobiel

De drie studenten nog maar een prototype maar zamelen geld in om er meer te maken. “We denken dat de eerste kleine lading in hooguit zes tot acht maanden klaar is”, zegt Juan José Monsalve, één van het drietal, tegen Esquire.

De fiets is nu af te sluiten met een sleutel, maar de studenten werken aan een combinatieslot. “Of met je mobiel, waarom niet”, aldus Monsalve.

Bekijk hieronder hoe je de Yerka op slot zet.

Bron:

ManagementStyle.nl

Het bericht Deze fiets kun je niet stelen verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *