Delta Lloyd dekt langlevenrisico af

Delta Lloyd heeft een overeenkomst gesloten met herverzekeraar Reinsurance Group of America (RGA) om het langlevenrisico op de Nederlandse levensverzekeringsportefeuille te beperken. Dat maakte de verzekeraar vrijdag bekend.

Het 6-jarige contract, dat met terugwerkende kracht op 1 januari 2014 ingaat, beperkt het financiële risico dat Delta Lloyd loopt doordat mensen steeds ouder worden en de looptijden van lijfrente- en pensioenuitkeringen langer worden. Daardoor verbeteren de huidige en verwachte economische kapitaalpositie, zo stelt de onderneming.

De swap die Delta Lloyd met RGA heeft afgesloten, heeft betrekking op een onderliggende langlevenvoorziening van ongeveer 12 miljard euro. Nadere financiële details over het contract werden niet bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat Delta Lloyd een deel van het langlevenrisico overdraagt aan een herverzekeraar.

Delta Lloyd maakte verder bekend dat Koos van Diepen per eind augustus 2014 wordt benoemd tot Chief Financial Risk Officer bij Delta Lloyd Asset Management. Hij neemt de functie over van Peter Knoeff, die wordt benoemd tot manager control bij de commerciële divisie van Delta Lloyd.

Bron: ANP/Managementstyle.nl

ManagementStyle.nl

Het bericht Delta Lloyd dekt langlevenrisico af verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *