‘Chinese hackers zetten ransomware in tegen Amerikaanse bedrijven’

Hackers die vermoedelijk uit China afkomstig zijn hebben het gemunt op Amerikaanse bedrijven. Ze gebruiken ransomware om hun computers te gijzelen.

Vier verschillende bedrijven die malware-aanvallen onderzoeken stellen tegenover persbureau Reuters dat de Chinese hackers in de afgelopen drie maanden een opmars hebben gemaakt. De gebruikte technieken doen volgens hen denken aan methodes die eerder door de Chinese overheid werden gebruikt. Het is echter niet mogelijk om er volledig zeker van te zijn dat de hackers uit China afkomstig zijn. Het is niet bekend welke bedrijven precies zijn getroffen, maar het zou in ieder geval gaan om een firma in de transportsector en een technologiebedrijf. Per bedrijf werden minstens honderd computers getroffen door de ransomware. De schadelijke software versleutelt bestanden op een computer en vraagt om een betaling in bitcoins om ze weer te ontsleutelen. Om de ransomware te installeren zouden bij de bedrijven lekken zijn gebruikt die in sommige gevallen al maanden of jaren eerder waren gevonden.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Chinese hackers zetten ransomware in tegen Amerikaanse bedrijven’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *