Brabantse maakreus VDL groeit ondanks crisis lekker door

Wim van der Leegte, directeur van de VDL Groep. Foto ANP

De VDL Groep heeft een sterk eerste half jaar gedraaid. De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 27,5 miljoen euro in de eerste 6 maanden van vorig jaar, tot 57,7 miljoen euro.

Dat maakte het industriële concern uit Eindhoven donderdag bekend.

VDL is een belangrijke toeleverancier aan de auto-industrie, en is vooral bekend vanwege de productie van stadsbussen, touringcars en minibussen. Ook houdt het bedrijf zich bezig met de assemblage van personenauto’s. In 2012 nam VDL Nedcar in Born over van Mitsubishi. VDL Nedcar bouwt vanaf juli Mini’s in opdracht van het BMW-concern.

Het concern met 84 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen, heeft in totaal ongeveer 10.000 mensen in dienst.

Meer omzet voor VDL

De omzet van VDL ging in de eerste zes maanden van dit jaar met 19 procent omhoog tot 1,2 miljard euro. Ook de orderportefeuille van de bus- en auto-onderdelenfabrikant verbeterde, van 647 miljoen euro eind vorig jaar naar 682 miljoen euro medio 2014.

VDL Nedcar leverde een omzetbijdrage in de eerste helft van dit jaar van 242 miljoen euro. Die inkomsten schrijft VDL onder meer toe aan het uitlenen van medewerkers en installatiewerkzaamheden voor BMW. Het bedrijf verwacht dit jaar in totaal 30.000 Mini’s te produceren. Tot nu toe zijn er 3000 gemaakt.

Het familiebedrijf verwacht dat de omzet in heel 2014 uitkomt op 2,4 miljard euro. De nettowinst groeit tot ongeveer 100 miljoen euro, tegen 89 miljoen euro vorig jaar.

Bron: ANP/Managementstyle.nl

ManagementStyle.nl

Het bericht Brabantse maakreus VDL groeit ondanks crisis lekker door verscheen eerst op ManagementStyle.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *