Kamer stelt extra eisen aan gewijzigde netneutraliteit

De Tweede Kamer is akkoord met de gewijzigde Europese netneutraliteit, maar geeft de minister extra bevoegdheden om de wet in de praktijk strenger te maken.

De Europese versie van netneutraliteit geldt sinds 30 april 2016 in Nederland, en is in wezen minder strikt dan de netneutraliteit die sinds 2012 in Nederland van kracht was. Toch zal er in de praktijk weinig veranderen, nu de Tweede Kamer ook voor een amendement ingediend door de SP heeft gestemd. Het amendement van Kamerlid Gesthuizen regelt dat minister Kamp van Economische Zaken algemeen verbindende voorschriften rond netneutraliteit mag opstellen. Verplicht Providers moeten zich aan die voorschriften houden. In die voorschriften staat onder meer dat providers verplicht zijn om klanten altijd dezelfde internetverbinding te leveren, ongeacht waar die voor gebruikt wordt. De Europese versie van de netneutraliteit is op onder meer dat vlak minder strikt dan de voorheen geldende Nederlandse. De Autoriteit Consument & Markt gaat erop toezien of de gewijzigde regels door providers worden nageleefd. Op die manier kan de minister er voor zorgen dat de gewijzigde netneutraliteit in de praktijk vrijwel net zo wordt toegepast als de netneutraliteit zoals die voorheen gold. Netneutraliteit regelt dat providers internetverkeer gelijk moeten behandelen, niet meer geld mogen vragen voor bepaalde diensten zoals het bekijken van video’s en eigen diensten geen voorrang mogen geven. Zie ook: Bekritiseerde Europese regels over netneutraliteit van kracht ​

Managementstyle.nl

Het bericht Kamer stelt extra eisen aan gewijzigde netneutraliteit verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Apple vernieuwt uiterlijk iTunes licht

Apple heeft de interface van iTunes licht vernieuwd, door onder meer een zijbalk terug te plaatsen waar die eerder werd verwijderd.

Apple spreekt van een simpeler design. Naast de terugkeer van de zijbalk in het muziekoverzicht van de gebruiker, hebben enkele knoppen nu een nadrukkelijker uiterlijk. Daarnaast zijn knoppen voor het wisselen tussen functies als muziek, video, podcasts en apps nu ondergebracht in een klikmenu. Het ontwerp is grotendeels onveranderd gebleven. Volgens recente geruchten is Apple van plan om iTunes op termijn sterker op de schop te gooien. iOS en OS X Naast een update voor iTunes heeft Apple ook kleine updates voor iOS, OS X, watchOS en tvOS uitgerold. iOS heeft nu de mogelijkheid om de nachtmodus en batterijbesparende modus gelijktijdig te gebruiken. In updates voor OS X, watchOS en tvOS wordt enkel stabiliteit en veiligheid geüpdatet.

Managementstyle.nl

Het bericht Apple vernieuwt uiterlijk iTunes licht verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Microsoft dicht kritieke kwetsbaarheid Windows

Microsoft heeft beveilingspatches uitgegeven voor alle recente versie van Windows, die een acute kwetsbaarheid dichten.

Windows-gebruikers worden door Microsoft aangeraden om de patch zo snel mogelijk te installeren. Er zijn patches voor alle ondersteunde versies van het besturingssysteem; Windows Vista, 7, 8 en 10. De patch repareert vier verschillende kwetsbaarheden in de manier waarop Windows met graphics en lettertypes omgaat. De meest kwalijke van de vier kwetsbaarheden laat kwaadwillenden malware installeren. De kwetsbaarheden zijn tot nu toe niet misbruikt, zegt Microsoft. Het is de vierde keer dit jaar dat de softwaremaker een patch uitbrengt voor een kwetsbaarheid die alle ondersteunde versies van Windows treft.

Managementstyle.nl

Het bericht Microsoft dicht kritieke kwetsbaarheid Windows verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Apple wil stoppen met iTunes-muziekdownloads’

Apple zou van plan zijn om muziekdownloads uit iTunes te verwijderen. Het zou dan alleen nog maar mogelijk zijn om te streamen.

Dat stelt Digital Music News op basis van bronnen die met Apple spreken. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de downloads precies zou verwijderen. Mogelijk gebeurt dit al binnen twee jaar, maar er zou ook worden gesproken over het uitfaseren van de downloads in de komende drie of vier jaar. Wellicht gaat Apple de downloads per land uitschakelen. Eerst zouden de Verenigde Staten en grote Aziatische en Europese landen aan de beurt zijn, waarna andere locaties later volgen. iTunes is één van de eerste grote, digitale muziekwinkels, die sinds 2003 muziek verkoopt. Deze nummers worden sinds dat moment als download aangeboden, zodat nummers die er verkocht worden op bijvoorbeeld een iPod of iPhone terecht worden gezet. Concurrenten van Apple bieden muziek inmiddels echter via streaming aan – iets dat de techgigant ook biedt via Apple Music. Downloads zouden daarom niet langer van deze tijd zijn.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Apple wil stoppen met iTunes-muziekdownloads’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Team bij Facebook bepaalt welk nieuws trending wordt’

Een team bij Facebook is verantwoordelijk voor het toevoegen en verwijderen van nieuws in de Trending-feed op het sociale netwerk. Daardoor zou het voor Facebook moeilijk zijn om neutraal te blijven.

Mensen maken de afweging of nieuws populair of belangrijk genoeg is om trending te worden, schrijft The Guardian donderdag. De krant heeft interne documenten in handen gekregen met instructies voor medewerkers. De instructies lijken veel op die van traditionele nieuwsorganisaties, schrijft de krant. Dat betekent dat er constant journalistieke overwegingen worden gemaakt over het nieuws dat wordt verwerkt. Facebook ligt in de Verenigde Staten onder vuur. Het sociale netwerk wordt ervan beschuldigd conservatieve nieuwsartikelen bewust uit de trendinglijst te hebben gehaald. Volgens Facebook is het weghalen van berichten om politieke redenen verboden. Ook liet het bedrijf weten te streven naar neutraliteit in de berichtgeving. Neutraliteit Omdat het nieuws handmatig wordt verwerkt, bestaat de twijfel over de daadwerkelijke neutraliteit. Het verzamelen van nieuws gebeurt via een algoritme, maar de selectie voor trending wordt volledig gedaan door medewerkers. Het sociale netwerk liet weten dat de instructies juist laten zien dat Facebook verantwoord omgaat met het nieuws met als doel een product van hoge kwaliteit te leveren. Facebook is in 2014 gestopt met het gebruiken van een algoritme voor trending vanwege kritiek op de selectie. Zo zouden berichten over rellen in Ferguson, Missouri, niet vaak genoeg trending zijn.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Team bij Facebook bepaalt welk nieuws trending wordt’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Hyperloop-slee gaat bijna 200 kilometer per uur bij eerste test

Hyperloop One heeft tijdens een publieke test zijn Hyperloop-motor met bijna 200 kilometer per uur door de woestijn bewogen.

Dat meldt onder andere TechInsider, dat aanwezig was bij de test. Het bedrijf spreekt van een succes. Hyperloop One voerde een openluchttest uit, waarbij een slee met een motor over een kort pad schoot. Daarbij werd een snelheid van ongeveer 115 mijl per uur bereikt, omgerekend rond de 187 kilometer per uur. In eerste instantie werd gerept van 300 mijl per uur (ongeveer 500 kilometer per uur), maar een woordvoerder stelde dat later bij. Het treinbedrijf gebruikte tijdens de test niet een buis, zoals bij de Hyperloop uiteindelijk wel de bedoeling is. Door de trein in een vacuumbuis te stoppen, zou hij zo min mogelijk last hebben van weerstand. Hierdoor kunnen veel hogere snelheden worden bereikt. Volgens Hyperloop One kan de motor in een buis met een snelheid van 700 mijl per uur bewegen, omgerekend meer dan 1.100 kilometer per uur. Deze hogere snelheid wil het bedrijf tijdens een test eind dit jaar bereiken. Dan zal de Hyperloop-trein over een testbaan bewegen die bestaat uit een lange buis. Video: Eerste test Hyperloop One succesvol afgerond Hyperloop-slee gaat bijna 500 kilometer per uur bij eerste test Elon Musk Het idee van de Hyperloop is afkomstig van Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla. Hij schreef een whitepaper over deze snellere trein, waarna hij andere bedrijven de gelegenheid gaf om hier aan te werken. Hyperloop One is één van de bedrijven die de snelle trein wil bouwen. De startup stond tot vandaag nog bekend als Hyperloop Technologies, maar veranderde van naam vlak nadat er 80 miljoen dollar aan investeringsgeld werd opgehaald. Het bedrijf wil mogelijk Helsinki en Stockholm met een Hyperloop verbinden. SpaceX organiseerde eerder een wedstrijd, waarbij bedrijven hun ideeeën voor een Hyperloop-trein konden insturen. Een team uit Delft bereikte daarbij de tweede plaats.

Managementstyle.nl

Het bericht Hyperloop-slee gaat bijna 200 kilometer per uur bij eerste test verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Twitter telt foto’s en links niet meer mee met limiet 140 tekens’

Twitter zou binnenkort stoppen met het meetellen van links en foto’s in de 140 tekens die een tweet maximaal kan hebben.

Door de verandering zouden gebruikers de volle 140 tekens van een tweet kunnen gebruiken, ook al voegen zij foto’s en/of links bij. Dat meldt een ingewijde aan Bloomberg. De verandering wordt volgens die bron in de komende twee weken doorgevoerd. Tot nu toe telden links en foto’s altijd mee met de limiet van 140 tekens. Foto’s en links kosten nu 23 tekens per stuk, zelfs al maakt Twitter ze automatisch korter. Het bedrijf weigert tegenover Bloomberg commentaar te geven op de geruchten. Simpeler CEO en oprichter Jack Dorsey beloofde eerder dit jaar om Twitter simpeler te maken. Door de grens weg te halen wordt het mogelijk aantrekkelijker voor gebruikers om media aan hun tweets toe te voegen. Het is niet duidelijk of er een limiet komt op het aantal links dat gebruikers straks kunnen toevoegen aan Tweets. Voor foto’s geldt nu een maximum van vier stuks. De limiet van 140 tekens werd bij de start van Twitter gekozen zodat gebruikers berichten konden sms’en. Eerder waren er geruchten dat de karakterlimiet voor tweets totaal zou verdwijnen, later leek dit toch niet het geval. Bij privéberichten geldt al een tijdje geen bovengrens meer.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Twitter telt foto’s en links niet meer mee met limiet 140 tekens’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Facebook krijgt ondersteuning voor 360 gradenfoto’s

Het wordt op Facebook binnenkort mogelijk om 360 gradenfoto’s te uploaden.

Dat heeft TechCrunch vernomen. Het wordt hiermee mogelijk rond te kijken binnen de foto’s door over het scherm te vegen. Bezitters van een Gear VR-bril kunnen hiermee de foto in virtual reality bekijken. Door het hoofd te bewegen, ziet de gebruiker alle hoeken van het beeld. Facebook biedt al langer ondersteuning voor 360 graden-video’s, maar laat gebruikers binnenkort dus ook vergelijkbare foto’s uploaden. Deze foto’s zijn te maken zonder speciale apparatuur. Apps zoals Google Photosphere laten de gebruiker een omgeving hoekje voor hoekje vastleggen. De nieuwe foto-optie biedt ook ondersteuning voor gewone panorama’s gemaakt op iPhones. Het is nog onduidelijk wanneer Facebook de nieuwe functionaliteit beschikbaar zal stellen.

Managementstyle.nl

Het bericht Facebook krijgt ondersteuning voor 360 gradenfoto’s verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Spotify groeit sneller na lancering Apple Music’

Muziekstreamdienst Spotify is alleen maar sneller gaan groeien nadat Apple in Apple Music een serieuze concurrent lanceerde. Spotify heeft momenteel zo’n 100 miljoen abonnees, waarvan 30 miljoen maandelijks een bedrag betalen.

Apple Music zit volgens de laatste cijfers op zo’n 13 miljoen betalende gebruikers. De dienst werd vorig jaar juni gelanceerd. Volgens Jonathan Forster, één van de eerste werknemers van Spotify en nu een vicepresident van het bedrijf, heeft dat ervoor gezorgd dat Spotify sneller is gaan groeien. “Sinds Apple Music gelanceerd werd, groeien we sneller en voegen we sneller gebruikers toe dan daarvoor”, zegt hij tegen Reuters. “Het zou verschrikkelijk zijn als we elkaars klanten af zouden pakken of als we erachter zouden komen dat de markt voor muziekstreamdiensten slechts 100 miljoen mensen groot is”, aldus Forster. “Maar volgens mij is dat niet het geval.” Spotify is marktleider op het gebied van muziekstreaming.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Spotify groeit sneller na lancering Apple Music’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Periscope-gebruikers kunnen video’s opslaan en doorzoeken

Periscope geeft gebruikers de mogelijkheid om live video’s na het sluiten van de stream permanent op te slaan. Ook wordt een zoekmachine geïntegreerd in de app waarmee gebruikers kunnen zoeken naar livestreams en opgeslagen video’s.

Door een samenwerking met dronemaker DJI is het binnenkort ook mogelijk om video live uit te zenden vanaf een dronecamera, schrijft Periscope maandag in een blogpost. Bij het uitzenden van een dronevideo, kan de dronebestuurder commentaar leveren via de iPhone en tekeningen maken op de video om bepaalde dingen uit te lichten. Ook kan worden geschakeld tussen de camera van de smartphone en de dronebeelden. De dronefuncties werken alleen met iPhones en ondersteunde DJI-drones. Opslaan Video’s die worden gemaakt met Periscope kunnen worden opgeslagen op Periscope en Twitter, waar anderen commentaar kunnen leveren en ‘hartjes’ kunnen uitdelen. Met de zoekfunctie kan worden gezocht op een trefwoord in titels en bijschriften. Ook kan worden gezocht op onderwerpen door een hashtag te gebruiken.

Managementstyle.nl

Het bericht Periscope-gebruikers kunnen video’s opslaan en doorzoeken verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

WordPress gaat .blog-domeinnamen verkopen

WordPress-maker Automattic gaat later dit jaar domeinnamen eindigend met .blog aanbieden.

Dat maakte Automattic bekend in een blogpost. Geïnteresseerden kunnen later dit jaar bij WordPress een domein kopen, waar ze vervolgens een blog op kunnen plaatsen. De .blog-domeinen worden “later dit jaar” aangeboden, maar een exacte startdatum is nog niet bekend. Automattic heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, maar de domeinen moeten evenveel gaan kosten als andere domeinen. Sommige specifieke domeinnamen zullen voor hogere tarieven worden verkocht. De .blog-domeinen hoeven niet per se in combinatie met WordPress te worden gebruikt. Kopers mogen bijvoorbeeld ook hun eigen online ruimte er aan koppelen om een ander soort website te bouwen. WordPress is één van de grootste blogplatformen ter wereld. Gebruikers kunnen WordPress op een eigen server installeren, of een blog bij de maker openen.

Managementstyle.nl

Het bericht WordPress gaat .blog-domeinnamen verkopen verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Apple en softwarebedrijf SAP slaan handen ineen

Apple gaat samen met bedrijfssoftwarespecialist SAP werken aan software die de iPhone en iPad aantrekkelijker moeten maken voor de zakelijke markt.

Daarmee hoopt Apple de tanende verkoopcijfers van zijn mobiele apparaten te kunnen stimuleren. Het Duitse SAP gaat voor Apple apps ontwikkelen die specifiek zijn gericht op bijvoorbeeld artsen en ingenieurs. Beide bedrijven willen andere ontwikkelaars ook in staat stellen zelf apps te ontwikkelen die volledig zijn aangepast aan de behoeftes van hun bedrijf. Apple-topman Tim Cook vergeleek de aankondiging van donderdag met het moment dat de App Store openging voor consumenten in 2008. “Dit is het equivalent daarvan voor ondernemingen”, stelde hij. “De zakelijke markt heeft nog niet de vruchten geplukt van alle fantastische dingen die gebeuren op het vlak van mobiliteit.” Bron: ANP/Managementstyle.nl

Managementstyle.nl

Het bericht Apple en softwarebedrijf SAP slaan handen ineen verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘YouTube werkt aan televisiedienst genaamd Unplugged’

YouTube wil mogelijk traditionele tv-zenders online aanbieden via de nieuwe dienst Unplugged.

Dat beweren bronnen van Bloomberg News. Klanten zouden bij Unplugged toegang krijgen tot kanalen die normaliter alleen via een gewoon kabelabonnement beschikbaar zijn. Er zou sinds 2012 aan Unplugged worden gewerkt. Recentelijk zou er meer energie in het project worden gestoken. YouTube onderhandelt voornamelijk met Amerikaanse zenders zoals CBS, NBC, Fox en het aanbod van Viacom. Met geen van deze partijen zou nog een overeenkomst zijn. Aangezien er vooral met Amerikaanse partijen wordt gesproken, is het nog onduidelijk of Unplugged ook in Nederland zou worden aangeboden. Er zijn nog geen berichten over onderhandelingen met Nederlandse zenders gelekt. Apple Niet alleen Google zou plannen hebben voor een eigen televisiedienst. Volgens eerdere berichtgeving werkt Apple aan iets vergelijkbaars, waarmee klanten traditionele tv-programma’s kunnen kijken. De tv-dienst van Apple zou volgens bronnen origineel met de meest recente Apple TV op de markt worden gebracht. Deze plannen zouden zijn geschrapt omdat de onderhandelingen nog nergens op uitkwamen. De Apple TV werd vervolgens zonder tv-dienst uitgebracht.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘YouTube werkt aan televisiedienst genaamd Unplugged’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Chrome voor eerst populairder dan Internet Explorer’

Internetbrowser Chrome van Google is voor het eerst populairder dan Microsoft Internet Explorer. Het martkaandeel van Chrome groeide tot 41,67 procent, terwijl Internet Explorer zijn marktaandeel zag afnemen tot 41,37 procent.

Het is voor het eerst dat Chrome vaker wordt gebruikt dan Internet Explorer, blijkt uit de cijfers over desktopbrowsergebruik in april van marktbureau Netmarketshare. Internet Explorer was jarenlang de populairste browser. Dat kwam deels omdat de browser was voorgeïnstalleerd in Windows. De krimp in marktaandeel is deels het gevolg van de overstap van Microsoft naar de nieuwe browser Edge. De derde meest gebruikte browser was vorige maand Firefox met een marktaandeel van 9,76 procent. Safari (4,91 procent) en Opera (1,89 procent) staan op een vierde en vijfde plek.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Chrome voor eerst populairder dan Internet Explorer’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Apple gooit Apple Music totaal om in iOS 10’

Apple gooit in iOS 10 het ontwerp van zijn muziekstreamingdienst Apple Music totaal om, en voegt songteksten toe aan de dienst.

De Muziek-app krijgt in iOS 10 een zwartwit uiterlijk, meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van 9to5Mac. Eerder vandaag meldde Bloomberg dat Apple de muziekstreamingdienst op de schop gooit. Volgens Gurman leunt de zwartwitte vormgeving zwaar op het lettertype San Francisco, door Apple ontworpen voor iOS 9 en inmiddels de standaard in alle software van het bedrijf. Ook komt er een grotere nadruk op albumhoezen in Apple Music. De dienst heeft nu een vrij kleurrijke vormgeving. Songteksten Ook krijgt Apple Music de mogelijkheid om songteksten van nummers weer te geven. Het tab ‘New’ met nieuwe muziek maakt in de nieuwe versie van de dienst plaats voor ‘Browse’, met een overzicht van nieuwe muziek en handgemaakte afspeellijsten. iTunes krijgt een kleine update om de visuele veranderingen van Apple Music door te voeren. Een grotere vernieuwing van iTunes verwacht Gurman volgend jaar. De iOS-versie van de dienst krijgt een bètaversie met het nieuwe design, voorafgaand aan iOS 10. Apple presenteert de vernieuwde versie van zijn muziekstreamingdienst volgens de geruchten tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Dan worden ook nieuwe versies van iOS en OS X getoond, en software voor de Apple Watch en Apple TV.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Apple gooit Apple Music totaal om in iOS 10′ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

WhatsApp weer 72 uur op zwart na uitspraak Braziliaanse rechter

De populaire berichtendienst WhatsApp wordt in Brazilië 72 uur offline gehaald. Vanaf 14.00 uur maandag (lokale tijd) zal de dienst worden afgesloten voor alle mensen in het Zuid-Amerikaanse land.

Dat heeft een rechter maandag bepaald, schrijft de krant Folha de S. Paulo. Telecomproviders hebben bericht gekregen over de maatregel. Ze riskeren een boete van ruim 124.000 euro per dag als ze het besluit niet naleven. Volgens de krant is de uitspraak gedaan in een zaak over drugshandel. De autoriteiten in Brazilië willen van Facebook informatie hebben die criminelen via WhatsApp zouden hebben verspreid. Facebook weigert de informatie te delen. Eerder werd Facebook ook al voor de rechter gedaagd vanwege een ander onderzoek naar criminaliteit. Ook toen weigerde het bedrijf informatie te delen, waarna WhatsApp voor 48 uur op zwart moest van de rechter. De blokkade werd toen vroegtijdig opgeven, omdat de rechter onschuldige mensen niet wilde duperen. Whatsapp is in Brazilië net als in Nederland verreweg de meestgebruikte chat-app. Zo’n 93 procent van alle Braziliaanse internetgebruikers zou Whatsapp geïnstalleerd hebben.

Managementstyle.nl

Het bericht WhatsApp weer 72 uur op zwart na uitspraak Braziliaanse rechter verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

YouTube test nieuw design

Videodienst YouTube test een nieuw design. Het nieuwe design moet de dienst meer op andere Google-diensten als Chrome OS en Android Marshmallow laten lijken.

De test werd ontdekt door gebruikers van de YouTube-subreddit op Reddit. Het is voor iedereen mogelijk om het nieuwe design te zien, maar daarvoor moeten gebruikers wel in de weer met code in de ontwikkelaarsmodus van browser Chrome. Het nieuwe design is in lijn met Material Design, dat Google sinds een paar jaar hanteert. In Material Design is het ontwerp schoner en zijn er minder drukke elementen terug te vinden op een pagina of in een app-design. Als Google besluit om het nieuwe design voor elke gebruiker door te voeren, dan zou dat de grootste verandering in het uiterlijk van YouTube in jaren zijn.

Managementstyle.nl

Het bericht YouTube test nieuw design verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Activistische investeerder krijgt vier bestuurders bij Yahoo

Internetonderneming Yahoo heeft een overeenkomst gesloten met zijn activistische investeerder Starboard Value. Starboard krijgt nu vier onafhankelijke bestuurders bij Yahoo.

Onder de bestuurders is topman Jeffrey Smith van Starboard, meldt Yahoo woensdag. Hij gaat ook per direct deel uitmaken van het comité dat de strategische opties van Yahoo bekijkt. Yahoo worstelt al jarenlang met de prestaties van zijn ooit toonaangevende internetdiensten. Starboard eiste eerder het vertrek van het voltallige bestuur van Yahoo, inclusief bestuursvoorzitter Marissa Mayer, en droeg negen nieuwe bestuurders voor. Dat is nu komen te vervallen. Bron: ANP/Managementstyle.nl/NU.nl

Managementstyle.nl

Het bericht Activistische investeerder krijgt vier bestuurders bij Yahoo verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Gebruikers bezorgd om Facebook-koppeling in testversie Tinder

Een aantal gebruikers van een testversie van datingapp Tinder is bezorgd om de automatische koppeling van Facebook in de app. Gebruikers kunnen zien welke vrienden op Facebook ook Tinder gebruiken.

Het gaat om een Facebook-koppeling in de functie Tinder Social die door een beperkte groep gebruikers in Australië wordt getest, schrijft Business Insider woensdag. Met Social Tinder is het mogelijk om een groepsgesprek aan te gaan met vrienden en andere gebruikers. Om mensen aan een groep toe te voegen, maakt Tinder gebruik van alle Facebook-vrienden die de app ook hebben. Facebook-vrienden kunnen gebruikers ook uitnodigen in een groepsgesprek, waardoor ze het volledige profiel van de gebruiker kunnen zien. Privacy Australische gebruikers vinden dat met de functie hun privacy niet goed beschermd is. Anderen noemen het een ‘beschamende’ bijkomstigheid. Vooral voor gebruikers in een relatie kan het confronterend zijn. Gebruikers van Social Tinder kunnen in hun instellingen de mogelijkheid om gevonden te worden uitschakelen. De functie is standaard ingeschakeld.

Managementstyle.nl

Het bericht Gebruikers bezorgd om Facebook-koppeling in testversie Tinder verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Facebook gaat video-advertenties tonen in artikelen

Facebook gaat video-advertenties tonen in artikelen die met het Instant Articles-platform zijn gepubliceerd.

Met de video-advertenties moeten artikelen op het sociale netwerk meer geld gaan opleveren. Daarnaast mogen adverteerders één extra advertentie onderaan een artikel gaan tonen, meldt Facebook-productmanager Josh Roberts aan de Wall Street Journal. Daarmee neemt de hoeveelheid advertenties in Instant Articles-artikelen toe. Tot op heden mochten uitgevers maximaal één reclamebanner per 350 woorden tonen. Met Instant Articles kunnen uitgevers artikelen rechtstreeks op Facebook plaatsen. Deze artikelen moeten sneller laden dan traditionele webpagina’s. De toevoeging van automatisch afspelende video-advertenties is opvallend, omdat deze juist veel data verbruiken en mogelijk dus zullen zorgen voor langere laadtijden van de Instant Articles. In december 2015 werd Instant Articles in Nederland geïntroduceerd in samenwerking met een aantal grote uitgevers. Vanaf april kunnen alle uitgevers Instant Articles plaatsen.

Managementstyle.nl

Het bericht Facebook gaat video-advertenties tonen in artikelen verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Trend Micro dicht opnieuw ernstig lek in wachtwoordmanager

Antivirusbedrijf heeft een ernstig lek in zijn wachtwoordmanager gedicht. De beveiligingsonderzoeker die het probleem aantrof noemt het “bizar” dat het lek ooit is ontstaan.

Google-onderzoeker Tavis Ormandy ontdekte dat verschillende beveiligingsproducten van Trend Micro per ongeluk een testserver lieten draaien op de computer van gebruikers. Die server had kunnen worden misbruikt om de computers van antivirusgebruikers te hacken. Voor zo ver bekend is het lek niet misbruikt. Ruim een week na de melding door de onderzoeker heeft Trend Micro het lek grotendeels gedicht. De wachtwoordmanager wordt ook meegeleverd met Maximum Security en Premium Security, twee antiviruspakketten van Trend Micro. In januari vond Ormandy ook al een lek in de wachtwoordmanager van Trend Micro, die vergelijkbare beveiligingsrisico’s opleverde. Ook in dat geval duurde het een week voordat het lek werd gerepareerd.

Managementstyle.nl

Het bericht Trend Micro dicht opnieuw ernstig lek in wachtwoordmanager verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Europese antiterreurbaas verwacht binnen 5 jaar aanslagen via internet

Binnen vijf jaar zullen terroristen ook via het internet aanslagen plegen. Daar waarschuwt antiterreurcoördinator Gilles de Kerchove voor.

Terroristen kunnen volgens Kerchove inbreken in systemen van bijvoorbeeld kerncentrales, stuwdammen of het openbaar vervoer. Er moet daarom goed worden gelet op online activiteiten van potentiële terroristen, vertelt de Kerchove aan La Libre. Hij vreest dat geïsoleerde personen makkelijk een aanslag kunnen beramen via het internet, die meteen een grote impact zal hebben. Volgens de coördinator is IS sterk op sociale media, omdat jonge ‘geeks’ binnen de organisatie met het internet zijn opgegroeid. Zij weten daarom hoe ze ermee om moeten gaan. Iran Op donderdag klaagde de Verenigde Staten zeven Iraniërs aan wegens hackaanvallen op de Verenigde Staten. Bij één van deze aanvallen probeerden de hackers binnen te dringen op een server van een Amerikaanse dam. Daarmee worden de waterniveaus in de regio geregeld. Volgens de Amerikanen wisten de hackers nooit succesvol bij de dam binnen te dringen. Het is wel een voorbeeld van de aanvallen waar de Kerchove voor vreest.

Managementstyle.nl

Het bericht Europese antiterreurbaas verwacht binnen 5 jaar aanslagen via internet verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Adblock Plus wint opnieuw rechtszaak van Duitse krant

Eyeo, de ontwikkelaar van de adblocker Adblock Plus, heeft opnieuw een Duitse rechtszaak tegen een uitgever gewonnen.

Door de uitspraak in een zaak die was aangespannen door de Süddeutsche Zeitung in München mag de adblocker gewoon doorgaan met het aanbieden van zijn dienst. Eerder won Adblock Plus in andere Duitse steden ook al rechtszaken van RTL, ProSieben, Zeit en Axel Springer, de uitgever van onder meer Bild. De uitgevers vinden dat adblockers, waarmee internetadvertenties worden verborgen, moeten worden verboden. Gebruikers die adblockers inzetten leveren geen geld meer op, waardoor de uitgevers minder verdienen. De rechter in München oordeelde echter dat lezers niet verplicht zijn om advertenties te bekijken, meldt de Duitse nieuwssite Heise. Bovendien maakt de adblocker geen andere ongeoorloofde veranderingen aan de website van de Süddeutsche Zeitung. Door de opkomst van adblockers vragen steeds meer nieuwswebsites, waaronder NU.nl, hun lezers om deze uit te zetten. Sommige websites blokkeren adblocker-gebruikers zelfs helemaal de toegang.

Managementstyle.nl

Het bericht Adblock Plus wint opnieuw rechtszaak van Duitse krant verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Google rolt wifi en breedband uit op Cuba

Google is van plan om wifi- en breedbandnetwerken uit te rollen op Cuba.

De internetgigant heeft daartoe een deal gesloten, zei de Amerikaanse president Barack Obama maandag in een interview met ABC News. Obama is de eerste Amerikaanse president in 88 jaar die een bezoek brengt aan Cuba. Hij spreekt maandag met de Cubaanse president Raúl Castro in de eerste ontmoeting ooit tussen de leiders van de VS en communistisch Cuba. Exacte details over de overeenkomst van Google zijn nog niet bekend. Het Amerikaanse bedrijf heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt. Internet Momenteel hebben minder dan 5 procent van de Cubaanse huishoudens toegang tot het internet. Er zijn wel steeds meer smartphones in het land, en jongeren verzamelen zich op straathoeken om gebruik te maken van het zeer beperkte aantal bestaande wifi-hotspots. In gesprek met ABC News zegt Obama dat hij er op termijn voor wil zorgen dat het handelsembargo met Cuba geheel wordt opgeheven, al gebeurt dat mogelijk nog niet tijdens zijn ambtstermijn. “Maar het is onvermijdelijk.” “Er gaan hier veranderingen plaatsvinden. Ik denk dat Raúl Castro dat begrijpt”, aldus de Amerikaanse president. Zie ook: Waarom het bezoek van Obama aan Cuba historisch is Bron: Reuters/NU.nl

Managementstyle.nl

Het bericht Google rolt wifi en breedband uit op Cuba verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Twitch laat gebruikers elkaar als vrienden toevoegen

Videostreamdienst Twitch gaat het gebruikers toestaan om andere gebruikers toe te voegen aan een vriendenlijst. Die vrienden kunnen dan van elkaar zien wanneer ze online zijn en privéberichten uitwisselen.

Er kunnen tot 500 vrienden op de vriendenlijst, laat Twitch weten in een persbericht. De functie wordt eenvoudigweg Friends gedoopt. “Friends is de nieuwste sociale functie waarmee gamers contact met elkaar kunnen leggen”, zegt een hoge functionaris van Twitch. “Twitch is altijd een platform geweest waarop mensen die uitzenden met hun publiek kunnen praten, maar nu kan dat publiek ook onderling contact leggen.” Twitch wordt vooral gebruikt om games te streamen, maar zet de laatste tijd ook stappen in de richting van andere onderwerpen en functies die doorgaans aan sociale netwerken zijn voorbehouden. De inschrijvingen voor de béta van Friends openen zaterdag op gamesbeurs PAX East in de Verenigde Staten. Wanneer de functie globaal wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Managementstyle.nl

Het bericht Twitch laat gebruikers elkaar als vrienden toevoegen verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Wereldwijde meerderheid is tegen onbreekbare versleuteling’

Bijna twee op de drie mensen wereldwijd vindt dat bedrijven niet zomaar technologieën mogen ontwikkelen die het voor overheden onmogelijk maken om online gesprekken af te luisteren.

Dat blijkt dinsdag uit een wereldwijde peiling van Ipsos, in opdracht van de Amerikaanse denktank Centre for International Governance Innovation (CIGI). De peiling werd gehouden onder ruim 24.000 inwoners van in totaal 24 landen. Er werden geen Nederlanders ondervraagd voor het onderzoek, maar wel onder meer Britten, Duitsers, Zweden, Amerikanen en Chinezen. 26 procent van de mensen is het volledig eens met de stelling dat bedrijven geen technologie mogen ontwikkelen die het onmogelijk maakt voor opsporingsdiensten om gesprekken te lezen. Nog eens 36 procent van de mensen is het hier deels mee eens. Met name in China, India en Italië bestaat weinig steun voor bedrijven die onkraakbare versleuteling ontwikkelen. Alleen in Zuid-Korea is een minderheid (46 procent) van de mensen het eens met de stelling. Verdachten Zeven op de tien mensen wereldwijd vindt dat opsporingsdiensten het recht hebben om online gesprekken in te zien als de nationale veiligheid in het geding komt. Maar liefst 85 procent van de ondervraagden vindt dat inzichtelijk moet zijn met wie een verdachte via internet heeft gecommuniceerd. Europeanen uiten volgens het onderzoek doorgaans meer steun voor hun nationale autoriteiten dan Noord-Amerikanen. De peiling heeft een foutmarge van plus of min 3,5 procent. FBI De resultaten verschijnen in een periode van hevige discussies over de versleuteling die techbedrijven toepassen op de gegevens van hun gebruikers. Steeds vaker zeggen overheidsinstanties dat zij hier last van hebben in onderzoeken naar criminaliteit. In de Verenigde Staten was Apple de afgelopen weken verwikkeld in een rechtszaak met de FBI om het kraken van de iPhone van een terrorist. Het bedrijf wilde niet meewerken aan een bevel om de vergrendeling van de smartphone ongedaan te maken. Nadat de FBI via een derde partij een eigen hack voor de iPhone vond, werd de rechtszaak gestaakt. Zie ook: Achtergrond: Bitterzoete ‘overwinning’ Apple op FBI lost weinig op

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Wereldwijde meerderheid is tegen onbreekbare versleuteling’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Kim Dotcom wil 67 miljoen dollar terugkrijgen van rechter

De Duitse internetondernemer Kim Dotcom wil dat de rechter zijn 67 miljoen dollar teruggeeft.

Het geld van Dotcom werd in beslag genomen, omdat de ondernemer samen met zijn collega’s als voortvluchtig werd bestempeld. Hij zou weigeren om mee te werken met uitlevering aan de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse wet kunnen bezittingen van voortvluchtigen worden afgenomen, iets dat bij het kapitaal van Dotcom gebeurde. In een nieuwe rechtszaak probeert Dotcom zijn geld terug te krijgen, meldt Torrent Freak. Volgens de advocaat van de internetondenemer heeft justitie onrechtmatig gehandeld en zijn daardoor basisrechten ontnomen. Dit zou alleen teruggedraaid kunnen worden door Dotcom zijn bezittingen terug te geven. Kim Dotcom was de topman van Megaupload, een website waarop bestanden geplaatst kunnen worden. Hij wordt in Amerika beschuldigd van onder andere witwassen en het schenden van auteursrecht. Megaupload zou veel gebruikt zijn om bijvoorbeeld films en series illegaal te delen.

Managementstyle.nl

Het bericht Kim Dotcom wil 67 miljoen dollar terugkrijgen van rechter verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Mannen die op grote schaal bitcoins witwasten opgepakt

De politie heeft maandag drie mannen opgepakt voor het op grote schaal witwassen van bitcoins. Agenten werkten daarvoor samen met de Britse National Crime Agency.

De hoofdverdachte is een man van 36. Hij kreeg de bitcoins van criminelen en zette die vervolgens met behulp van de twee andere verdachten om in cash geld. Daarbij streek de hoofdverdachte zelf per transactie een groot percentage op. Bitcoins zijn bij het op legale wijze omzetten in contanten traceerbaar. Daarom zoeken criminelen als bijvoorbeeld mensen die op het dark web drugs of wapens verkopen, hun heil bij illegale omwisselaars. Die vangen een hoge commissie om de bitcoins in contant geld om te zetten. De politie vermoedt dat de 36-jarige hoofdverdachte op deze wijze miljoenen euro’s heeft witgewassen. Bij huiszoekingen werden grote geldbedragen van in totaal zo’n 90.000 euro en luxe bezittingen, waaronder een boot en een dure auto, in beslag genomen. Zie ook: Vijf manieren waarop banken profiteren van bitcoin

Managementstyle.nl

Het bericht Mannen die op grote schaal bitcoins witwasten opgepakt verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

‘Windows 10 laat gebruikers activiteiten doorgeven aan smartphone’

Windows 10 gaat het makkelijker maken om taken die op een desktop of laptop worden uitgevoerd voort te zetten op een smartphone.

In een toekomstige versie van Windows 10 zal Microsoft een concurrent van Apples ‘Handoff’-functionaliteit introduceren, meldt Winbeta op basis van bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van het besturingssysteem. Als de gebruiker bijvoorbeeld een Word-document aan het typen is op zijn desktop, kan hij vervolgens op zijn smartphone snel verder werken aan hetzelfde document. De mobiele Word-app zal de gebruiker automatisch vragen of hij wil “doorgaan waar hij was gebleven”. Ook via Cortana, de stemassistent van Microsoft, zou het mogelijk worden om taken van andere apparaten weer op te pikken. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om op een Windows-desktop een route op te zoeken, en deze vervolgens snel op een smartphone te zien. Alle handelingen zouden ook andersom werken, dus taken die op de smartphone worden uitgevoerd kunnen vervolgens op een desktop of laptop worden voortgezet. Het is onduidelijk wanneer Microsoft van plan is om de functie te introduceren. Deze week vindt de ontwikkelaarsconferentie Build van Microsoft plaats. Daar worden aankondigingen over de ontwikkeling van Windows 10 verwacht.

Managementstyle.nl

Het bericht ‘Windows 10 laat gebruikers activiteiten doorgeven aan smartphone’ verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Tidal bereidt rechtszaak voor tegen voormalige eigenaren

De voormalig eigenaren van muziekstreamingdienst Tidal zouden het succes en de populariteit van de dienst voor de verkoop aan Jay Z hebben overdreven.

Tidal wil voormalig eigenaren Schibsted en durfinvesteerder Verdane aanklagen, meldt Musically op basis van de Noorse krant Dagens Næringsliv. Tidal wil 100 miljoen Zweedse kronen (10,8 miljoen euro) van de voormalig eigenaars. Die bedrijven hadden een meerderheidsaandeel in WiMP, dat na de verkoop aan Jay Z werd omgedoopt tot Tidal. Volgens Tidal hebben Schibsted en Verdane zowel het gebruikersaantal (503.000) als de financiële staat van het bedrijf overdreven voorafgaand aan de overname. Aantal gebruikers Hoewel Tidal inmiddels ruim 3 miljoen gebruikers telt, was dat aantal volgens de huidige eigenaars tijdens de overname begin 2015 nog niet het geval. Volgens de originele bezitter had Tidal 540.000 gebruikers op het moment van overname, maar dat bleek lager te liggen toen de kopers van het bedrijf een intern onderzoek startte. Ook zou het bedrijf volgens de nieuwe eigenaren niet zo gezond zijn geweest als de voormalig eigenaren hebben doen overkomen. Schibsted reageert tegenover Breakit verontwaardigd op de aanklacht van Tidal. “We willen er graag op wijzen dat het een beursgenoteerd bedrijf was, waardoor er financiële transparantie was.” Tidal wil volgens een woordvoerder van het bedrijf geen verder commentaar leveren over de rechtszaak. De laatste jaarcijfers van Aspiro, het moederbedrijf van Tidal dat door Jay Z is overgenomen, zijn van 2014. Toen noteerde het bedrijf een omzet van 32,8 miljoen euro, en een verlies van 9 miljoen euro. Eigen films Inmiddels zou Tidal aan een eigen videostreamingdienst werken, meldt Page Six. Tidal zou in overleg zijn met verschillende bestuurders uit de filmwereld. Tidal zou films willen maken in samenwerking met filmlabels, die vooral draaien om artiesten die achter de streamingdienst staan. De videodienst zou al in juni kunnen worden toegevoegd aan Tidal, en bestaat naast eigen werk ook uit bestaande films.

Managementstyle.nl

Het bericht Tidal bereidt rechtszaak voor tegen voormalige eigenaren verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws